fbpx

De meest gestelde vraagstukken over facturatie door elektriciens

Vind een antwoord op de meest gestelde vraagstukken over facturatie.
Blog - De meest gestelde vraagstukken over facturatie - ELOYA

Uitdagingen met facturatie. Vragen daarover krijgen we regelmatig. Het belang van correct en tijdig factureren is enorm, maar helaas krijgen elektriciens en installateurs hiervoor weinig handvatten aangereikt. ELOYA biedt hulp!

Facturatie: hoe word je financieel stabiel?

Een correcte kostenberekening, met een paar belangrijke vuistregels kom je al heel ver! Een initiële inspanning is nodig, daar is geen ontsnappen aan, maar met ELOYA garanderen we je dat vervolgens alles vlotter verloopt! Tijdig factureren, nieuwe klanten, minder problemen met klanten, rondkomen, etc. Correct factureren maakt je leven een heel pak makkelijker. ELOYA vatte de belangrijkste aandachtspunten samen!

Geld laat de wereld draaien

Zelfstandig werken, je eigen baas zijn, klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar het financiële plaatje laten kloppen is vaak een heel ander paar mouwen. Hoe kan je als elektricien jouw financiële noden tegemoetkomen? Hoe bereken je correcte marges? Hoe verreken je facturen op een gezonde manier?

Economische stabiliteit is dan ook iets waar de meesten onmiddellijk voor zouden tekenen. Financieel sterk staan, kan een enorme last van uw schouders halen, in je professionele, maar evenzeer in je privéleven. Zelden tot nooit wordt er aan de schoolbanken een stevige basis meegeven over hoe je eigenlijk een zaak moet laten draaien. Wat je langs alle kanten hoort waaien is klanten, klanten en klanten. Als je maar genoeg opdrachten hebt, komt alles altijd goed! Allemaal goed en wel, maar als deze op het einde van de dag niet het correcte bedrag in het laatje steken, werk je je krom voor niets. Letterlijk!

Van uitstel komt afstel

Laten we eerlijk zijn, er bestaan spannendere zaken dan facturen opstellen. Wat er in praktijk vaak op neer komt tot ‘uitstelgedrag’ tot wanneer ‘het je uitkomt. In praktijk zien we dat dit er dan vaak niet meer van komt!
Dit patroon zorgt ervoor dat je facturen opstellen automatisch koppelt aan een negatief, vermoeiend en langdradig gevoel. Niemand wil tot een gat in de nacht aan het werken zijn en al zeker niet als het is om facturen op te stellen. Efficiëntie is dus cruciaal, en geloof ons daar zijn geen grote, ingewikkelde, of dure, beheer programma’s voor nodig!

ELOYA helpt je verder

Maar hoe pak je dat dan aan, factureren? Het belang van een correcte factuur op te stellen is enorm. Dit allemaal gezegd zijnde, krijgen elektriciens en installateurs weinig, tot zelfs geen, middelen aangereikt gedurende de opleiding, om daarbij te helpen. Dit weerhoud je er niet alleen van om je bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen, maar het houdt je in een vicieuze cirkel van gemiste opportuniteiten. ELOYA helpt je graag verder in het opstellen van een eenvoudige aanpak voor uw maandelijkse facturatie.

Samen gaan we voor een gezond eigen bedrijf!

Dit wil je zeker ook lezen

BTW Gids – Beroep doen op andere aannemers: Eenmanszaak

Kom hier meer te weten over beroep doen op andere aannemers (zelfstandigen)

BTW Gids – Beroep doen op andere aannemers: Ondernemingen

Kom hier meer te weten over beroep doen op andere aannemers (ondernemingen)

Verlaagd tarief van 6% voor werken aan privéwoningen van minstens 10 jaar oud

Kom hier meer te weten over het verlaagd tarief.

Een initiatief van ELOYA

Jij wil starten als elektrcien? Zet die boeiende stap in alle vertrouwen. Want bij Eloya kennen we het antwoord op elke vraag die jij je stelt.